Cipriani pasta od durum pšenice nastaje od 100% italijanskog organskog brašna. Njegova prerada  osmišljena je tako da se očuvaju svi nutritivni kvaliteti. Veoma visok postotak proteina daje pasti izrazitu elastičnost i dobru otpornost pri kuvanju. Zahvaljujući upotrebi bakarne matrice dobijamo proizvod grube teksture koji pogoduje boljem upijanju sosa.

Za našu pastu od durum pšenice koristi se 80% brašna kvaliteta „Preco“, proizvedenog u Tavoliere delle Puglie, drugoj po veličini italijanskoj ravnici koja se nalazi na sjeveru Pulje sa pogledom na zaliv Manfredonija.

Organoleptičke karakteristike

Pasta je grube teksture i pune žute boje, karakterističnog snažnog ukusa, tipičnog za durum pšenicu. Homogena je pri kuvanju.

Proces proizvodnje

Sve faze proizvodnog procesa se odvijaju na temperaturi koja ne prelazi 25°C, kako bi se sačuvale sve nutritivne vrijednosti i proteini durum pšenice, pažljivo odabrane od strane tradicionalnih stručnjaka. Čak se i dugo sušenje vrši na niskim temperaturama kako ne bi došlo do narušavanja kvaliteta proizvoda i održavanja njegovog vrhunskog ukusa i vrijednosti.

Nutritivna vrijednost:

Kcal: 362 kcal

Kj: 1534 Kj

Masti: 1,5 g

Zasićene masti: 0,3 g

Proteini: 12,5 g

Ugljenihidrati: 73,1 g

Šećeri: 2,9 g

Vlakna: 2,9 g

Natrijum: /

So: 0,01 g

Sastav: organsko brašno durum pšenice