Cipriani Food pasta od jaja napravljena je od 100% italijanskih sirovina visokog kvaliteta  i jedinstvenim zanatskim proizvodnim procesom. Tanko i elastično tijesto se kuva nekoliko minuta, a niska vlažnost i poroznost tijesta omogužavaju mu da apsorbuje velike količine sosa uvećavajući njegovu masu i do 5 porcija na 250g.

Recept potiče iz sjećanja porodice Cipriani na dane života u Veroni, da bi se kasnije reprodukovao i optimizovao prvo u venecijanskoj laguni, u Harry’s Bar-u, a zatim u trenutnom proizvodnom pogonu.

Pažnja o kvalitetu sirovina je fundamentalna, koristimo najbolji pšenične brašno iz Južne Italije i italijanska jaja odabrana od strane stručnjaka u tom sektoru.

Organoleptičke karakteristike

Gruba je na dodir, čemu između ostalog doprinosi i karakteristična obrada krupice, simbol zanatskog umijeća. Slamnato žuta boja tipična je za testeninu od jaja. Homogena je pri kuvanju, lagana, ali istovremeno i otporna, sa tipičnim ukusom durum pšenice.

Proces proizvodnje

Za našu pastu sa jajima koristimo 7 jaja na svaki kilogram durum pšenice, dodajući bjelance i žumance odvojeno kako bi dobili kvalitetniju i optimalniju tjesteninu. Samo tijesto, miješamo preko 80 puta pomoću posebne mašine koju je izumio Arrigo Cipriani, nakon čega dostižemo debljinu od 0,06 centimetara. Na kraju, sporo sušenje do 14 sati, omogućava nam da dobijemo proizvod koji ima vlažnost nižu od 7,5%.

Nutritivna vrijednost:

Kcal: 378 kcal

Kj: 1600 Kj

Masti: 4,6 g

Zasićene masti: 1,3 g

Proteini: 14,2 g

Ugljenihidrati: 68,7 g

Šećeri: 2,9 g

Vlakna: 2,6 g

Natrijum: /

So: 0,1 g

Sastav: brašno durum pšenice, jaja (25%)