Cipriani Fugassa (ručno pakovana) 1kg

Naša tradicionalna, venecijanska fugasa je rezultat pažljivog odabira proizvoda najvišeg kvaliteta, kroz pedantne studije i panel degustacije kontrole kvaliteta, čime se garantuju rigorozne organoleptičke karakteristike istorijske venecijanske fugase.

Metoda miješenja, vrijeme dizanja i spremanja pretvaraju jednostavne sastojke kao što su jaja, puter, šećer, brašno i kisjelo tijesto u mekanu i ukusnu poslasticu.

Pogodna je za svaku priliku i savršena za svako godišnje u kombinaciji sa sladoledima, džemom i kremama.

Organoleptičke karakteristike

Smeđe-zlatne boje spolja i toplo žute iznutra. Karakteristična aroma i ukus putera. Mekana i delikatna.

Proces proizvodnje

Tajna je u kisjelom tijestu rađenom po tradiciji koja se prenosi s generacije na generaciju. Dva osnovna tijesta i dva kratka dizanja, zatim prelazimo na završno tijesto sa svim sastojcima u pravim količinama. Prvo dijeljenje na vekne, zatim poslednje nadizanje najmanje 7 sati u prostorijama sa posebnom temperaturom (34°C) i vlažnošću (60%).

Prije nego što se unese u rernu, Fugassa se unakrsno poreže kako bi se omogućio njen vertikalni razvoj. Peče se polako, duže od sat vremena i na različitim temperaturama, a hladi na sobnoj temperaturi, najmanje 10 sati.

Svaka Fugassa je ručno pakovana u elegantni Cipriani papir.

Nutritivna vrijednost

Kcal: 373 kcal

Kj: 1563 Kj

Masti: 17,2 g

Zasićene masti: 11,1 g

Proteini: 7,6 g

Ugljenihidrati: 45,4 g

Šećeri: 21,7 g

Vlakna: /

Natrijum: /

So: 0,7 g

Sastav: PŠENIČNO brašno, SVJEŽA JAJA, PUTER, šećer, prirodni kvasac (PŠENIČNO brašno, voda), glukozni sirup, svježe žumance, emulgatori: mono- i di-gliceridi masnih kisjelina biljnog porekla, punomasno MLIJEKO, kakao puter, so, obrano MLIJEKO u prahu, prirodni ukusi. Kesica šećera u prahu od 30g: šećer, PŠENIČNI skrob, arome.